perjantai 17. elokuuta 2007

Vakuutukset ja rokotukset

Kun opiskelupaikka oli varmistunut tuntui mahanpohjassa pieni kouraisu, sillä nyt oli varmaa että Venäjälle mennään.  Ennen Venäjälle lähtöä minun täytyy saattaa kaikki asiat täällä Suomessa kondikseen, jotteivät ne tulisi kummittelemaan Venäjällä olo aikanani. Esimerkkeinä: muuttoilmoitus, kelan olosuhdemuutos, säännöllisesti tulevat laskut automaattisesti maksuun ja ystävä tarkistamaan kotimaisen postin silloin tällöin.

Vakuutukset: Ainakin Venäjälle lähtijöille vaaditaan koko opiskeluajan kestävä matkavakuutus, niinpä myös minä hankin sellaisen. Hintavertailu eri vakuutusyhtiöiden välillä on kannattavaa, sillä hinta eroissa on useiden satojen eurojen eroja. Itse päädyin If-vakuutusyhtiöön, koska minulla oli siellä jo matkavakutuus alle 45 päivän matkoja varten sekä tapaturmavakuutus ja näin ollen hinta oli edullisin minulle.

Rokotukset: Menin nettiin ja tarkistin mitä rokotuksia suositellaan Venäjälle lähtevälle otettavaksi ja soitin terveyskeskukseen ja varasin rokotus ajat. Löysin lompakostani armeijassa saamani rokotuskortin, josta kävi ilmi että kurkkumätä- ja jäykkäkouristussuoja oli voimassa. Niiden lisäksi tarvitsin polion ja hepatiitti AB:n. Hepatiitti AB:stä annetaan 3 pistosta. Toinen pistos annetaan kuukausi ensimmäisestä ja kolmas 6-12 kuukauden päästä ensimmäisestä. Tämä on hyvä ottaa huomioon, ettei jätä rokotuksia liian myöhäiseksi. 26.7.07 sain poliorokotteen sekä twinrexin ekan pistoksen. 30.8.07 on vuorossa twinrexin toinen pistos ja kolmannen otan matkan jälkeen. Polio oli ilmainen ja Twinrex-rokote 43e pistos.

Ei kommentteja: