torstai 5. kesäkuuta 2008

Turvallisesti Suomessa

No niin reissu on heitetty ja olen onnistuneesti viettänyt 8 kuukautta Venäjällä. Matkaan mahtui monen moista ja vielä olisi muutamia juttuja joita luultavasti kirjoitan tänne, mutta loppujen lopuksi kirjoitukset tulevat päättymään.

Venäjälle lähdön päätavoitteena oli oppia venäjän kieltä ja kulttuuria. Kulttuuria ja tapoja opin erittäin paljon, vaikka paljon onkin mitä en vielä osaakaan. Venäjän kieltä en oppinut niin hyväksi kuin olisin halunnut, mutta haluamani vaatimustaso oli myös ylimitoitettu. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, sitä etten enää kehittäisi kielitaitoani. Päin vastoin nyt minulla on hyvä alkupohja alkaa rakentaa kielitaitoani samalla tasolle kuin englannin.

Sellainen asia mikä kehittyi parhaiten oli itsenäinen toiminta ja itseluottamuksen kasvu. Esimerkiksi siinä vaiheessa kun keväällä huomasin, etten ole saamassa ollenkaan kursseja alkoi hieman jännittää mutta loppujen lopuksi sain asiat sumplittua paremmin kuin alunperin olisi käynyt.

Myös muiden kulttuurien kohtaaminen venäläisten lisäksi oli väistämätöntä. Irak, Iran, Syyria ja Afrikan maat olivat erikoisempia, sillä tiesin heidän kulttuureistaan ja kielistä varsin vähän. Tietenkin vastaan tuli myös perinteiset länsimaat ja Amerikat. Näin ollen kulttuurien sulatusuuni oli valmis kun kaadamme sekaan vielä Kiinan ja sen lähimaat.

Eräs runo, jonka luimme lukion äidinkielen tunnilla kertoi siitä, että mitä kauemmaksi kotimaastaan matkustaa sitä lähemmäksi kotimaa tuleekin. Tämä pitää varsin hyvin paikkaansa, sillä perusasiat joista sinun pitää pystyä kertomaan on oma/Suomen uskonto, historia ja kulttuuri. Monet eivät tiedä pienestä Suomesta juuri mitään, joten mielenkiintoa varmasti riittää.

Lähdin vuodeksi vaihtoon ja vietin siellä 8 kuukautta. En suosittele ketään lähtemään vaihtoon puoleksi vuodeksi(3 kuukautta), sillä tämä aika ei pysty tarjoamaan sinulle kaikkea sitä mitä odotat. Lähes kaikki puolen vuoden opiskelijat ovat valittaneet samaa asiaa.

Voipi olla, että ensi kesänä pyrin lähtemään kesätöihin Venäjällä. Jos näin käy tulen luultavasti dokumentoimaan kyseisen tapahtuman jollain tavoin.

Hyvää kesää! Nauttikaa Suomen puhtaasta, rauhallisesta(mukaan lukien helsingin keskusta)ja lämpimästä ilmapiiristä, sillä sitä ne venäläisetkin tulevat tänne hakemaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hihii :) Oon vähän käyny vilkuileen sun blogitekstejäs :P Vietähän hauska kesä Suomessa :) Määkin yritän :D
Toivottavasti vielä joskus jossain törmätään :)

Veera from Engecon :)

Anonyymi kirjoitti...

olen itse lähdössä moskovaan kk:n päästä ja oli mahtavaa löytää joku joka on jo kokenut mitä mulla vasta edessä:)!kiitos että tätä jaksoit koko vaihtoajalta tällaista kirjoitella!