perjantai 26. lokakuuta 2007

Зенит чампион попедаеш толка он!

Tuli eilen käytyä ulkomaalaisten kanssa katsomassa Pietarilaisen jalkapallojoukkue Zeniitin UEFA-cup ottelu hollantilaistaista AZ Alkamaaria vastaan. Ottelu päättyi 1-1 ja varsinkin miliisien ja turvallisuusjoukkojen määrä ihmetytti. Ennenkuin pääsimme katsomoon kävelimme 4 tarkastuspisteen ohi ja 3:ssa niistä minuut tarkastettiin kaikista vaarallisesta. Peli päättyi 1-1 ja yleisö oli varsin hyvin pelissä mukana. Kokemus oli oikein mukava, vaikka katsomat eivät täysin täynnä olleetkaan. Odotan kun Zeniitillä on vastassa Moskovalainen joukku, silloin on ilmassa paikallista "Suomi vs Ruotsi" henkeä.

Tiedoksi niille, jotka haluavat Zeniitin matseja katsomaan, niin mene metrolla asemalle Sportivnaja ja stadion on maan alta noustessasi suoraan edessä. Liput voi olla kannattavaa varata päivää tai kahta aikaisemmin, jolloin saa varmemmin paikan(riippuu tietenkin ketä vastaan peli on). Lippuja saattaa kyllä saada ostettua muualtakin kuin stadionilta, mutta muita paikkoja en tiedä. Meidän liput oli hankittu päivää aikaisemmin ja hinta oli 600 ruplaa eli noin 20e. Halvimmillaan liput taitaa olla 200-300 ruplaa.

Nahodka on 24/7 auki oleva ruokakauppa, jossa kävin eilen varastoja täydentemässä. Kassajonossa tutustuin vanhemman puoleiseen mieshenkilöön joka osasi puhua hiukan englantia. Hetken päästä selvisi, että mies oli aikoinaan työskennellyt Suomessa 25 vuotta ja osasi puhua sitä varsin sujuvasti. Leonid oli taksikuski ja lupasi toimia tarvittaessa taksina kunhan tuon sille Suomesta koskenkervapullon. Varsin mukava tuttavuus ja hyödyllinen lisä pimeiden taksien joukkoon.

Venäjällä, tai ainakin Pietarissa ja Moskovassa elämä pyörii 24/7 teholla! Sen huomaa siitä, että kaikki kaupat ovat joka päivä auki. Tämän lisäksi varsinkin vähän pienemmät ruokakaupat ja produktit(pieni puoti josta yleensä pyydetään halutut tuotteet ja myyjä ojentaa tiskin takaa) ovat auki 24/7. Näin ollen Venääiset ovat olleet ihmeissään kuinka suomalaiset pystyvät elämään, kerta sunnuntaisin ei voi käydä kaupoissa. Kaupoissa on sama alkoholipolitiikka kuin Suomessa. Joskus 21-23 jälkeen ei täällä myydä alkoholituotteita. Tulee kuitenkin ottaa huomioon, ettei täällä kaljaa lueta alkoholituotteeksi vaan virkoikkeeksi. Vodkat sun muut sitä vastoin ovat alkoholituotteita.

Itse tykkään todella paljon kauppojen aukioloista täällä, jolloin ei tarvitse miettiä milloin mennä kauppaan. Tämä on varmaankin paljon kiinni lain säädännöistä, mutta varmasti myös halvempi työvoima Venäjällä mahdollistaa sen että esim. kirjakauppa voi olla auki yötä päivää(yöllä kirjakauppa monesti näyttää elokuvia).

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

stamp 0.85 crack
cleanmypc registry cleaner v2.18 crack
docuprinter crack
crack pdf passwords
word password crack
kaspersky avp crack
autocad 2000i crack
medal of honor pacific assault patch crack
crack epidemic 80s
coventorware crack
mastersplitter crack
keyhole license key crack
scrabble rack attack deluxe crack
rm2mp3 crack
reget deluxe 4.1 crack
dark age of camelot cd key crack
spy subtract pro 2.6 crack
coffeecup form crack
media monkey keygen
sidetrack crack mac
earth google keygen
magix music studio 2005 deluxe crack
alive mp3 wav converter v3.0.2.8 keygen
pc detective crack
acrobat tryout crack