tiistai 27. toukokuuta 2008

Venäjän saavutukset

Nyt on menossa viimeinen viikko vaihto-opiskeluvuotta ja ajattelin tarkastella mitä kaikkea on sillä ajanjaksolla tapahtunut Venäjälle.

Pietarilainen jalkapalloklubi Zenit voitti kaiken mitä se pystyi tällä kaudella voittamaan. Plakkariin tuli Venäjän mestaruus ja UEFA-cupin voitto.

MM-jääkiekossa Venäjä kaatoi finaalissa Kanadan. Näin ollen jääkiekon maailmanmestaruus tuli uudelleen Venäjälle 15 vuoden tauon jälkeen.

Dima Bilan toi Venäjälle Euroviisujen voiton ja villitsi venäläisiä tai ainakin Bilanin faneja.

Talouskasvu tulee tänä vuonna olemaan varmasti järkyttävä, johtuen hurjasti kallistuneesta öljystä, joten ollaan lähellä 10%(täysin tieteettömin perustein tehty heitto).

Kremliin saatiin viimesyksynä uudet poliitikot ja tänä keväänä astui presidentiksi Medvedev.

Jotkut tilastotutkijat ovat löytäneet yhtäläisyyksiä urheilumenestymisen ja maan bruttokansantuotteen tai maan sisäisten kitkojen vähäisyyteen. Venäjän bruttokansan tuote kasvaa kokoajan, mutta maan sisäiset kitkat eivät ole kadonneet enkä tiedä ovatko ne edes vähentyneet.

Valta pysyy "valituilla", joten mitään pelkoa ei kansalla ole ja itseasiassa syntyvyys on kasvanut. Mikä kertoo, että kansalaiset luottavat tulevaisuuden olevan valoisampaa tai vakaampaa jolloin lapselle on hyvä paikka syntyä. Huomattava kuitenkin että edellisen kerran syntyvyys oli kovassa nousussa 80-luvulla juuri ennen perestroikaa, joten ei se kansalaisten usko aina riitä.

Ei kommentteja: