sunnuntai 4. toukokuuta 2008

Venäläinen vappu

Toukokuun ensimmäinen päivä on Suomessa suuren luokan juhla(sekoilu)tapahtuma, mutta samanlaista painoarvoa sillä ei ole Venäjällä.

Mitään suurempia juhlaspektaakkeleita ei yleensä vappuun täällä kuulu. Suurin merkitys on varmastikin vapaapäivällä, jonka ihmiset käyttävät rentoutumiseen ja chillailuun.

Kuitenkin paraateja löytyy aina ja erikoisimmista paraateista homoilta kiellettiin paraatin teko viranomaisvoimin, koska enemmistö venäläisistä ei kuulemma hyväksy homoja. Myös hampun laillistamisen puolesta oli lauantaina paraati, jonka poliisi torppasi.

Tänä vuonna Pietarissa oli erityisen lämmintä vapun aikaan, joten hiekkarannat ja puistot täyttyivät auringon palvojista ja picnic-vilteistä.

Erityisintä kuitenkin tähän vappuun oli se, että vappu päivä (torstai) sekä perjantai olivat vapaapäiviä. No se että perjantaista tuli vapaapäivä korjattiin sitten siirtämällä perjantain työpäivä sunnuntaille. Siis tänään sunnuntaina on Venäjällä täysin normaali työ- ja koulupäivä. Tässä kun taas yrittää tätä venäläistä logiikkaa ymmärtää niin suun pielet kääntyvät pakostakin ylöspäin.

Lauantaina tuli sitten käytyä Suomenlahden rannalla pelaamassa korista ja beachillä palloilemassa. Vaikka tieto siitä löytyykin, että vesi on siellä erittäin likaista niin oli pakko käydä heittämässä talviturkki.

Ei kommentteja: