torstai 13. joulukuuta 2007

Syksyn kurssit takana

Eilen sain sitten päätettyä viimeisenkin kokeen, joten alkaa joulumieli jo lähentyä. Nähtäväksi jää missä vietän joulun, sillä viisumien hankintaa ei ole tehty liian helpoksi.

Minulla oli menoviisumi Venäjälle(pakollinen) ja koulun pitäisi antaa monikertaviisumi. Minun puolelta kaikki viisumiasiakirjat olivat kunnossa jo 2 kuukautta sitten. Ongelman ydin on että Moskovasta ei ole lähetetty tarvittavia asiakirjoja Pietarin yliopistolle. Pari kuukautta olen odottanut tässä viisumia ja pari viikkoa sitten koululta sanottiin, että meillä on ongelma viisumin hankinnan kanssa. Venäjällä ei ole yleensä tapana sanoa, että meillä on ongelma. Jos näin on niin sitä ei sanota. Näin ollen viisumin kanssa on nyt todella suuri ongelma, sillä koulultakin ilmoitettiin, että nyt on ongelma.

Kävin syksyn aikana kurssit: Venäjän historia, Venäjän taidehistoria, Venäjän poliittinen historia ja venäjän kieli. Luennot on jaettu "pareihin". 1 para kestää 90 minuuttia, jonka jälkeen on 15 minuutin tauko. Käytännössä 1 para vastaa tuplatuntia Suomessa. Kieltä opiskelin 12 tuntia viikossa ja muita aineita 2 tuntia.

Kuten tiedätte tulin 6 viikkoa myöhässä kaikille kursseille. Joten varsinkin historioiden välikokeet olivat melkein heti. Niistä selvisin kuitenkin hyvällä tuurilla eikä kurssien vaikeustaso Suomalaisella mittakaavalla ollut korkea. Venäjän kieli jäi harmittamaan, sillä 6 viikkoa opiskelusta pois oli merkittävä takaisku.

Koska olen Venäjällä täytyy myös kertoa harmaasta opiskelusta. Kaikki on myytävänä sopivaan hintaan. En ole kysellyt kuinka paljon maksaa tutkinto, mutta yhden kurssin voi ostaa noin 400 dollarin hintaan. Myös lunttaus tai pikemminkin kaverin kanssa vastausten vertailu on joillain kursseilla hyvin mahdollista. Aluksi olin asiasta ihmeissäni ja huvittunut, mutta ei kai siinä mitään. Maassa maan tavallahan se sanontakin menee. Historia ja poliittinen kurssit olivat sellaisia, joissa lunttaus oli tehty vaikeaksi. Venäjän kielikokeissa taas opettajat kiertelivät huonetta ja aina silloin tällöin sanoivat, että tuon kohdan kuuluisi olla näin. Kaikki kurssit olivat kuitenkin sen verran asiallisia, ettei niissä mitään "huiputustakaan" tarvinnut käyttää.

Ei kommentteja: