sunnuntai 3. helmikuuta 2008

Taitoluistelu

Venäjällä luistelu on hyvinkin suosittua varsinkin kauno- tai taitoluistelu. Täytyy myöntää etten tiedä mitä eroa kyseisillä luistelutyyleillä on. Kun Suomessa väki seurasi Tanssii tähtien kanssa ohjelmassa Jani Sievistä ja Vanessa Kurria, niin täällä näkyi Luistelee tähtien kanssa ohjelmassa Ville Haapasalo luistimet jalassa.

Pietarissa luistelemaan pääsee monissa eri paikoissa. Varsinkin, jos omia luistimia ei omista ja kelit ovat plus asteisia on luistelu hieman vaikeaa jos ei osaa etsiä oikeasta paikasta. Taas tulee internet ja google mukaviksi kavereiksi kun aletaan etsiä paikkoja missä luistella. Tästä osoitteesta löytyy varsin kattava kokoelma katetuista ja kattamattomista luistelupaikoista aikatauluineen ja hintoineen: www.icesports.ru/ice/where.php

Tuli tuossa jokunen aika sitten kokeiltua kyseistä "taito"-luistelua ja kyllähän sitä pystyssä pysyi vaikkei ihan aikoihin ollutkaan kokeillut. Venäläistä musiikkia soi kaiuttimista ja tunnelma oli varsin miellyttävä, niin vaikka se musiikki oli aina välillä mallia haitarihumppaa etu- ja takaperin.

Hinnat vaihtelevat paikoittain todella voimakkaasti ja yleisesti mitä lähempänä keskustaa sen kalliimpaa. Itselle puolen tunnin luistelu vuokravälineillä sisähallissa maksoi jotain 3 euroa. Eremitaasin edessä olevalla aukiolla hinnat illalla taisivat olla sitten jotain 30 euron luokkaa. Joten kyllä Venäläiset kauppaa osaavat tehdä :). Niin tämä taitoluisteluhan on valittu lajiksi, jolla pyritään parantamaan venäläisten rapautuvaa kuntoa.

2 kommenttia:

Leonid Yakovlev kirjoitti...

Kaunoluistelua ei ole olemassakaan. Taitoluistelu on se, jossa luistelija(pari) hyppää, tekee piruetteja, askelsarjoja ym. Kaunolla tarkoitit varmaan jäätanssia, joka on aina paritanssina ja joka on enemmän taiteellista kuin teknistä: ei hyppyjä ja enemmän erikoisnostoja.

error1 kirjoitti...

Kiitokset tarkennuksesta. Toivottavasti en ollut ainoa, jolle oli hämärän peitossa kyseisten käsitteiden erot.

Varsinkin nyt on hyvä aika luistella, kun Pietarikin on valkea lumesta ja aurinko paistaa.