perjantai 28. maaliskuuta 2008

Matkustaminen uudessa kaupungissa

Matkustaminen on kautta aikain ollut suosittua. Kuitenkin reppumatkailu ilman tarkkaa ohjelmaa ja päämäärää on kasvattanut kokoajan suosiotaan. Varsinkin Aasia ja Intia ovat tällä todella suosittuja kohteita edullisen hintatason ja eksotiikan vuoksi.

Me teimme lyhyen reppumatkan Nizhnij Novgorodiin ja alkusuunnitelmat olivat ainoastaan junalippu kaupunkiin. Suosittelen kuitenkin katsomaan internetistä muutamia yöpymispaikkoja. Sillä illan pimetessä saattaa joidenkin hermoja alkaa kiristämään, jos ei ole yöpaikkaa tiedossa. Varskin opiskelijalle hostellit (студенческое общежитие) ovat edullinen vaihtoehto sekä myös miellyttävä tapa tavata paikallisia opiskelijoita. Monesti myös juna-asemilla on mummoja tarjoamassaan asuntonsa nurkkaa yöpaikaksi.

Me saimme hankittua parin sekoilun jälkeen yöpaikan paikallisen yliopiston asuntolasta. Alla yhteystietoja jos jotain kiinnostaa eli Nizhnij Novgorodin lingvisti-osaston yliopistoasuntola (Адрес: Общежитие Нижегородского государственного лингвистического университета, Большая Печерская ул., 36 Телефон: (8312) 436-59-45). Mahdollisesti on myös parempiakin vaihtoehtoja, mutta meille tämä oli oiva paikka sijaintinsa ja asukkaitensa puolesta.

Kaupunkiin saavuttuasi mene lähimpään lehtikioskiin ja osta kaupungin marshrutka kartta (маршрутная карта). Kyseisestä kartasta näet kaikki julkiset kulkuneuvot ja niiden reitit. Tällä tavoin pystyt nopeasti matkustamaan haluamaasi paikkaan. Myös kaikkiin museoihin ja klubeille pääsee helpommin ilman jalkojen kivistystä.

Neuvojen kysyminen paikallisilta on kaikkein hauskin tilanne. Yleensä ihmiset voidaan jakaa neljään ryhmään. Ihmiset jotka eivät huomio sinua, ihmiset jotka eivät osaa auttaa, ihmiset jotka auttavat mutta kertovat täysin väärän suunnan ja lopuksi ihmiset, jotka auttavat ja antavat oikean suunnan.

En ole täysin varma onko täysin väärän neuvon antaminen ulkomaalaiselle paikallista huumoria vai halua auttaa vaikka ei tiedä minne neuvoa. No väärään suuntaan meneminen ei yleensä haittaa, jos ei ole kauhean kiire jonnekin.

Ei kommentteja: