lauantai 1. maaliskuuta 2008

Presidentin vaalit 2008 Venäjä

Huomenna Venäjä saa uuden presidentin. Täällä kaikki tietävät kuka on tuleva voittaja, mutta virallinen ilmoitus tapahtuu vasta huomenna.

Dmitri Medvedev on Vladimir Putinin mantelin perijä ja tulee varmasti jatkamaan nykyisen presidentin viitoittamalla tiellä. Medvedev ei ole missään nimessä huono vaihtoehto presidentiksi, sillä kaikki muut presidenttiehdokkaat ovat vähemmän tai enemmän huonoja valintoja. Esimerkiksi Vladimir Zhirinovski on luvannut seuraavaa jos pääsee presidentiksi: asuntovelat anteeksi, hintojen pitäminen paikallaan vuoteen 2009 saakka, yliopistojen pääsykokeet poistetaan, pikkurikolliset vapautetaan ja niin edespäin. Näitä kommentteja kun lukee niin näkee, että myös populismin ja huomion voimin yritetään saada ääniä. Ainiin ja viime presidentin vaaleissa Zhirinovski lupasi ilmaista vodkaa, jos voittaa.

Koska länsi on enemmän kiinnostunut Venäjän demokratiasta kuin hyvinvoinnista kerrotaan myös siitäkin. Kaikki suuret televisiokanavat ovat antaneet Medvedeville ylivoimaisesti eniten media-aikaa ja tämä on todella painava asia. 63% venäläisistä pitää televisiota tärkeimpänä tietolähteenä presidentinvaaleista, joten jos 95% ajasta näkyy vain Medvedev niin voitto on jo näin ollen selvä.

Kauan aikaa sitten on jo ollut ilmoitus mielenosoituksesta presidentinvaalien tuloksesta. Mielenosoitus on 3.3.2008 eli päivä presidentinvaalien jälkeen. Mielestäni tämä kuvaa hyvin sitä kuinka varma Medvedevin paikka presidenttinä on. Itse olen miettinyt kuinka tuota mielenosoitusta pääsisi seuraamaan joutumatta itse vangituksi. Kuulemma aikaisemmalla kerralla miliisejä oli niin paljon, että mitään ei voinut tapahtua.

Ei kommentteja: