tiistai 22. tammikuuta 2008

Kaljan suosio Venäjällä

Olen jo aikaisemmassa blogissa kirjoittanut alkoholin haittavaikutuksista, mutta ei alkoholi itsessään aiheuta ongelmia ainoastaan ihmiset, jotka eivät pysty sitä hallitsemaan.

Vahvoja alkoholeja(kuten vodka), viinejä, kaljaa ja erilaisia limuviinoja saa myydä tavan kaupoissa ilman mitään ongelmaa. Suomessahan viinit ja vahvat alkoholit ovat saatavilla ainoastaan Alkosta. Myöskään kaljaa, jonka alkoholiprosentti on yli 4.7% ei saa myydä kuin ainoastaan Alkossa.

Suuressa maassa on suuret valikoiman varat, näin ollen myös kaljan ystävän on vara valita moneste tuotemerkistä ja mausta. Esimerkiksi Baltika-tuotemerkin alla on 11 kaljaa jotka on numeroitu nollasta kymppiin. Mukana on vaaleasta oluesta tummaan ja suodattamattomasta oluesta alkoholittomaan.

Vahvuuksiltaan oluet ovat kyllä voimakkaampia maultaan ja alkoholiprosenteilta, sillä baltikan oluista ainoastaan kaksi on alle viisi prosenttista (baltika0, joka on alkoholiton ja baltika1, joka on 4.4%). Tästä syystä baltikaa ei Suomen ruokakaupoissa voidakaan nähdä.

Kuten olen aiemmin todennut kaljaa pidetään Venäjällä virvokkeena. Näin ollen vastaan on tullut nuori pariskunta, joka työntää lastenkärryjä naukkaillen olutta. Ihmiset ajavat autolla ja toisessä kädessä kännykän sijasta voikin olla olutpullo. Suomessa tälläiset näkymät tuntuisivat varmasti oudoilta, mutta täällä kukaan ei kiinnitä kyseisiin asioihin huomiota.

Ei kommentteja: