sunnuntai 11. marraskuuta 2007

FK Zenit Venäjän mestari vuosimallia 2007!

Tänään Pietarilainen jalkapallojoukkue FK Zenit (Футбольный клуб Зенит) voitti Moskovalaisen Saturnin maalein 1-0 ja varmisti näin Venäjän mestaruuden. Vähemmän jalkalloa seuraaville tiedoksi, että Alexei Eremenko pelaa Saturnissa.

FK Zenit on perustettu vuonna 1925 ja silloin se toimi Leningradin metallitehtaan työtekijöitä varten. Aluksi seuran nimi oli Stalinets, mutta ajan saatossa on Leningradi kaupungin ja Stalinets joukkueen nimi muuttunut. Mestaruuksien määrällä mitattuna Zenit ei ole mikään mahtijoukkue, sillä joukkue on voittanut Venäjän mestaruuden ainoastaan vuonna 1984 ja sekä nyt vuonna 2007.

Tällä hetkellä Gazprom on Zenitin pääomistaja, mikä on vaikuttanut seuran kehityssuuntaan. Taloudellinen vauraus on yksi varsin täreä osa kilpaurheilua ja se on nyt todella vakaalla pohjalla. Suunnitteilla on uusi Stadion ja muutenkin Zenitillä on pyrkimys tulla Eurooppalaiseksi joukkueeksi. Itseasiassa Zenit saattaa olla jopa Venäjän varakkain jalkapallojoukkue. Vaikka Moskovastakin varallisuutta löytyy on se jakautunut 5 pääsarjatasojoukkueen kesken.

Pietarilaisille Zenitin mestaruus on kova juttu, sillä pietarilaisten ja moskovalaisten välillä on samanlaista kähmää kuin suomalaisten ja ruotsalaisten. Näin ollen mestaruus on kohottanut taas hetkeksi itsetuntoa.

Täällä kaupungin syrjemmillä alueilla on ollut varsin rauhallista. Mitä nyt muutamia juhlijoita ja raketteja, mutta uskon että keskustassa on toisenlainen meininki.

Edit: Kerrotaan nyt jälkikäteen, että muutama amerikkalainen opiskelutoveri oli ollut Nevskillä, Pietarin keskustassa, kun Zenitin mestaruus oli vahvistunut. He olivat luulleet, ett vallankumous olisi alkanut, sillä kaikki autot alkoivat tööttäilemään ja muutenkin meno muuttui yhtäkkiä täysin sekavaksi. Illalla juhlijoita oli keskustan kadut täynnä ja meno oli sen mukaista. Tällä hetkellä asuntolan tässä kerroksessa, jossa asun, on pieni ryhmä joka vielä Zenitin lippua liehuttelee ja kitaran säestyksellä laulaa.

2 kommenttia:

Leonid Yakovlev kirjoitti...

Iltaa!

Ensisilmäykseltä blogisi näyttää hienon subjektiiviselta! Saisinko pikalinkittää blogisi omaani?

Kiitos.

error1 kirjoitti...

Vallan mainiosti voit liittää.