maanantai 5. marraskuuta 2007

Tele2, Beeline ja muut teleyhtiöt!

Tervetuloa blogisaarnan pariin. Tänään on meillä vuorossa venäläinen puhelinmaailma. Kuten Suomessa ja muissa kehittyneissä maissa on kännyköiden kytkykauppa voimassa, niin Venäjällä ei. Tämä ei johdu siitä että laki ei sallisi, vaan sen että muuten puhelimet katoaisivat. Tietenkään ei myöskään ostajaa löytyisi.

Paikallinen liittymä on ehdoton hankinta, jos aikoo kommunikoida kännykällä Venäjällä. Toinen vaihtoehto on Suomalainen liittymä ja rekkalasti kultahippuja. Itse, kun hankin liittymän otin myös huomioon, että saatan soitan myös Suomeen. Valitsin tele2 nimisen operaattorin ja tähän mennessä toiminut moitteettomasti. En kuitenkaan tiedä mitenkä liittymäni toimii Pietarin ulkopuolella.

Venäjällä kännykkäliittymä toimii periaatteella maksa ensin puhu sitten. Kaupunki on täynnä pankkiautomaatin tyylisiä laatikoita, joissa voit ladata numeroosi puheaikaa. Tämän jälkeen tulee ilmoitus, että lisäys onnistunut. Kannattaa tarkistaa automaatin yhteydessä ottaako kone välityspalkkiota. Monet eivät ota ollenkaan, joten kaiken saa puheaikana.

Hinnasto on 3.5senttiä minuutti ja saman verran tekstiviestistä, eli hiukan edullisempaa kuin Suomessa. Kännykät täällä ovat jopa hiukan kalliimpia kuin Suomessa. Tai kalliit kännykät saavat täällä statuslisän. Halvin kännykkä maksaa 60euroa.

Eilen olin ensimmäistä kertaa Yliopiston koripallojoukkueen treeneissä. Joukkueen taso oli minulle varsin sopiva. Ainoa ikävä takaisku oli, että nilkka vääntyi treeneissä. Tietenkään ei voinut kesken lopettaa, sillä oli ensimmäinen kerta eli piti näyttää mihinkä pystyy. Saattaa kylläkin jäädä sitten keskiviikon treenit väliin, ei ainakaan vielä pysty edes normaalisti kävelemään, saati juoksemaan. No mikä oli syynä nilkan muljahtamiseen? Monta kuukautta ilman intensiivistä koripalloharjoittelua ja pari kuukautta ilman kuntosalia. Toisin sanoen kehoni heikoin lenkki petti. Juoksussa pärjäsin heille varsin mainiosti ja heitoissa myös eli eikun vaan nilkka kuntoon ja tietenkin sormi, joka varmaan sai hiusmurtuman viimeviikon jalkapallopeleissä.

Ei kommentteja: