perjantai 2. marraskuuta 2007

Meikkinä punajuuri ja hiili

No niin kerta miesten muoti on käyty läpi, on loogisena jatkona naiset.
Stereotypia ja olettamus: kaikki venäläiset naiset kauniita ja huoliteltuja. Todellisuus kuitenkin on aina jotain muuta kuin stereotypiat antavat ymmärtää. Kuitenkin kaikki Pietarissa liikkuvat naiset ovat meikanneet itsensä, sitä en tiedä mistä tämä johtuu mutta heitän oman arvioni.

Venäjällä on kautta aikojen ollut julmia johtajia, jolloin alamaiset ovat saaneet kärsiä. Kaikkein eniten tämä varmaan vaikuttanut toisen maailmansodan ja Stalinin aikaan, jolloin sotilaita ja ”karkotettuja” menehtyi paljon, joista suurin osa oli miehiä. Tämä johti siihen että aikoinaan sukupuolijakauma oli hyvin vääristynyt ja markkinatalouden mukaan kilpailu miehistä kasvoi. Kilpailu johti naistenväliseen kilpavarusteluun, jossa aseina olivat vaatteet ja meikit.

Sota-aikaan naisten meikkikokoelma koostui punajuuresta ja hiilestä. Eli mustaa ja punaista väriä oli tarjolla. Sekä muotivaatteista, jotka tehtiin itse. Yksi vanhempi nainen kertoi että osaa tehdä villapaidasta yli toistakymmentä erilaista vaatekappaletta, siis mielikuvitusta on riittänyt. Kun Neuvostoliitto hajosi ja Euroopasta alettiin rahdata meikkejä ja vaatteita Venäjälle, olisi kuin pommi olisi rähähtänyt. Venäläinen nainen ei enää kohdannut ongelmaa puuttuvien meikkivärien ja muiden kauneudenhoitotuotteiden suhteen vaan imi kaiken itseensä mikä vain suinkin pystyi. Tämä taas on aiheutti toisen ääripään eli ylimeikkauksen. Myös pukeutumisessa on samoa piirteitä havaittavissa silloin tällöin.

Toisin kuin miehet naiset pukeutuvat enemmän yksilöllisesti ja välttävät miesten ”ryhmä”-pukeutumista. Naisia pukeutumissa yhdistävä piirre on korkokengät. Tuntuu kuin se olisi kirjoittamaton sääntö tai laki että naisten tulee pitää korkokenkiä, mutta en minä sitä asiaa harmittele. Muita yleistyksiä ei pahemmin pysty sanomaan, sillä varsin kirjavaa on pukeutuminen. Ehkä erikoisena piirteenä voidaan sanoa henkseleitä joiden annetaan roikkua vapaana.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Eero,
Tämä oli niin mielenkiinoinen juttu että aion lukea kaikki muutkin postaukset :) Nyt on hyvää iltalukemista nukutushetkiin! Merci!

Br, Carita