lauantai 17. marraskuuta 2007

Tee vs Kahvi

Iso osa maista voidaan jakaa, joko kahvi- tai tee-maiksi. Kun Suomi ja Yhdysvallat kuuluvat kahvin suuriin kuluttajiin on Venäjä taas fanaattinen tee-maa. Täällä ei ole kahvinkeittimiä näkyvissä, ainoastaan vedenkeittimiä. Tietenkin kahvinkeittimiä ja kahvia on kaupoissa saatavilla. Kuitenkin jos pienissäkin kaupoissa on eri teelaaduille oma hyllynsä niin kyllä kulttuurieron silloin tajuaa.

Tee tuli Venäjälle 1600-luvulla ja Kiinasta ja on siitä lähtien pitänyt asemansa. Alkuaikoina tee ei ollut mitään jokapojan juomaa Venäjällä, sillä kauppakaravaanin matka Moskovasta Kiinaan ja takaisin vei 16 kuukautta. Näin ollen tee oli vain tuote, johon vain rikkailla oli varaa.

Itselleni on mukava helpotus olla maassa, jossa valtaosa väestöstä juo teetä, sillä kuulun tähän Suomalaiseen vähemmistöön ja Venäläiseen enemmistöön, joka juo teetä. Iso osa vaihto-opiskelijoista on ihmetellyt suureen ääneen, että he eivät ole koskaa juoneet näin paljon teetä kuin täällä, joten kyllä tämän teen juonnin täytyy olla Venäjällä jokin tauti.

Teelajeja ja merkkejä riittää pilvin pimein, mutta tässä on yksi suosikkiteeohje: Kuumenna vesi nopeasti kiehuvaksi(älä unohda kiehumaan, muuten happi karkaa vedestä ja tekee teestä kitkerää). Kaada vesi mukiin lisää hedelmäteepussi ja maun mukaan sokeria ja sitruunaviipale. Anna teen hautua minuutista pariin ja nauti.

Ei kommentteja: